KnowBrainer Speech Recognition
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: KnowBrainer randomly crashing
Topic Summary: KnowBrainer commands randomly stop working at times
Created On: 02/20/2022 04:06 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
 KnowBrainer randomly crashing   - Ghost - 02/20/2022 04:06 AM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Lunis Orcutt - 02/20/2022 12:50 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Ghost - 02/25/2022 11:00 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Lunis Orcutt - 02/26/2022 12:47 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 02/20/2022 08:50 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Lunis Orcutt - 02/21/2022 12:51 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 04/10/2022 10:06 AM  
 KnowBrainer randomly crashing   - R. Wilke - 02/21/2022 01:15 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 04/10/2022 10:15 AM  
 KnowBrainer randomly crashing   - monkey8 - 04/13/2022 07:54 AM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 04/13/2022 05:59 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Lunis Orcutt - 04/13/2022 12:00 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 04/13/2022 07:23 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - monkey8 - 04/14/2022 06:47 AM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 04/23/2022 05:35 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 04/13/2022 11:08 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Lunis Orcutt - 04/14/2022 01:25 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Lunis Orcutt - 04/23/2022 06:09 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 04/27/2022 10:04 AM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Lunis Orcutt - 04/27/2022 10:30 AM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 04/29/2022 11:10 AM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Lunis Orcutt - 04/29/2022 01:23 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 05/07/2022 09:10 AM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Lunis Orcutt - 05/07/2022 01:33 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Twisted_Code - 05/10/2022 06:00 PM  
 KnowBrainer randomly crashing   - Lunis Orcutt - 05/10/2022 08:36 PM  
Keyword
 04/10/2022 10:15 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Twisted_Code
Senior Member

Posts: 99
Joined: 04/01/2015

Originally posted by: R. Wilke Twisted Code, You seem to have a lot of troubles, posting a message, editing it, and then editing it again, kind of reversely all the time, and by doing so, letting us feel your pain. Rest assured that I can feel it, too, and that I will be looking into resolving it sometime in the future.

 

I appreciate the sympathy. The application is great when it works (if you can understand the arcane WWB syntax, at least. I tend to avoid it by shellExecuting external scripts, personally), but the number of times I've had to "turn it off and back on again" or do other "hacks" to work around something seems to have increased lately. Hopefully you can make the next major version more robust, but if there's anything I can do to help, please let me know.



speaking of edits, I had to split this off of the other reply I just posted (otherwise I would've combined them) because FuseTalk does that unconventional (but not necessarily wrong. I'm just not used to it) thing where forum topics are organized as trees instead of threads and ordered depth first. I could see the Tree topics thing working, but I'm used to posts appearing in strictly chronological order relative when they are posted, rather than what seems to be a depth first tree.

 



-------------------------

“Talk is cheap. Show me the code.” ~ Linus Torvalds


 


"It is good to have empathy.  But it is not essential.  What is essential is that one displays empathy, however one musters it." ~ ax (in a post on this very forums)


 


more favorite quotes

 04/13/2022 07:54 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
monkey8
Top-Tier Member

Posts: 3904
Joined: 01/14/2008

 

Originally posted by: Twisted_Code  The application is great when it works (if you can understand the arcane WWB syntax,

 

When I was asked to do KnowBrainer in 2014, or thereabouts, the existing version was limited to pure DVC scripting. I took up the offer because I strongly supported what Lunis did (and still does) in terms of giving the application free to disabled users and I contributed my time at minimal cost.

 

What I did at the time was added WinWrap Basic with lots of additions and extensions (a lot of development work) and included not only COM library access (like Advanced Scripting) but also .NET library access and scripting as well as leaving the option for DVC scripting. Reasons for WinWrap include that execution of scripts was much faster than Dragon Advanced scripting/SAX Basic (and still is even after Dragon added WinWrap Basic) and it opened up the world of .NET scripting. Furthermore, you can simply "Shell" executables as you have mentioned so it is a very flexible scripting option.

 

Now you can have whatever opinion you like about WinWrap Basic & .NET scripting but it is far from "arcane" and more or less compatible with VBScript, VBA and other VB-based scripting languages and relatively "simple" to understand the language. In other words the exact opposite of arcane and compatible with scripting languages used by millions worldwide. If it doesn’t suit you (VB) then why don’t you use NatLink with its rich variation of options including Vocola, dragonfly, python… 

 

I am sorry to hear you are having issues with lock-ups but it's not something I see when I run the last version that I was involved before I decided to quit developing KB for various reasons last year. Remedies I would suggest include limiting the number of commands, start from scratch with no commands and just add the commands that you need with "Import Commands". If you want to know how to do this then contact me off forum at support@pcbyvoice.com, I will do what I can to help you. I am not responsible for the commands that KB contains other, than a few keybd_event & mouse_event and a few other commands lunis asked me to write for him, as that is Lunis's department. Please also consider using the hardcoded command I included with KB called "Close Dragon and KnowBrainer" to keep the products in sync.

 

Edit: I should also add that I added the sidebar concept to allow users to see which commands were available for which applications/window as a common problem with many users was remembering the names of commands when there are so many.

 

 



-------------------------



 04/13/2022 05:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Twisted_Code
Senior Member

Posts: 99
Joined: 04/01/2015

I did not mean to dismiss the scripting engine so curtly. In all honesty I'm just not familiar with or comfortable with BASIC, and the first time I tried exploring the scripting help documentation you have it was not very "beginner friendly" (double checking now, it looks like significant improvements have been made to the documentation, though it could probably still use some work). Besides that, my "arcane" remark was more targeted at the specific issue/thread I linked of "how can I ShellExecute something with spaces in its path". Even one of this site's top tier members couldn't help. Though it's also possible that was a bug with KBPro 2017 (I'm now using 2020); I haven't tried again since

 

Which part of my message are you referring to when you say "locking up"? I'm not sure locking up is quite the right word for it. It's more like, under some circumstances (EX: when changing dictation sources or otherwise reloading the user profile), commands like "backspace <number>" will stop working. It doesn't seem to affect all commands, rather primarily affecting those with some form of variable in the name. If you would like, I can try to describe more specific reproduction steps.



-------------------------

“Talk is cheap. Show me the code.” ~ Linus Torvalds


 


"It is good to have empathy.  But it is not essential.  What is essential is that one displays empathy, however one musters it." ~ ax (in a post on this very forums)


 


more favorite quotes

 04/13/2022 12:00 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Lunis Orcutt
Top-Tier Member

Posts: 40103
Joined: 10/01/2006

Twisted,

The default setting on this forum is Linear (Chronicle), which we also prefer. You'll see the Linear option at the top of every forum page



-------------------------

Change "No" to "Know" w/KnowBrainer 2020
Trial Downloads
Dragon/Sales@KnowBrainer.com 
(615) 884-4558 ex 1

 04/13/2022 07:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Twisted_Code
Senior Member

Posts: 99
Joined: 04/01/2015

Originally posted by: Lunis Orcutt Twisted, The default setting on this forum is Linear (Chronicle), which we also prefer. You'll see the Linear option at the top of every forum page

 

Thank you, I do not remember setting that to threading, so confused that you say it's the default, but perhaps it is set when a user account is created and the default had changed? IDK, but it's fixed now.

edit: or not. Every time I POST, I'm returned to a page displayed in threading mode. It seems like the display mode is controlled by a URL variable, which is not persisting across all actions. RESTful only works if you remember to transfer the state in all requests...



-------------------------

“Talk is cheap. Show me the code.” ~ Linus Torvalds


 


"It is good to have empathy.  But it is not essential.  What is essential is that one displays empathy, however one musters it." ~ ax (in a post on this very forums)


 


more favorite quotes



 04/14/2022 06:47 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
monkey8
Top-Tier Member

Posts: 3904
Joined: 01/14/2008

TC,

 

No problem and understood. Would be happy to show you resolutions for executable with spaces & look at other issues if you contact support@pcbyvoice.com



-------------------------

 04/23/2022 05:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Twisted_Code
Senior Member

Posts: 99
Joined: 04/01/2015

Originally posted by: monkey8 TC,

 

 

 

No problem and understood. Would be happy to show you resolutions for executable with spaces & look at other issues if you contact support@pcbyvoice.com

 

 

I mean, sure, maybe sometime, but part of the reason I'm on the forums is I am one of those complementary licensees you alluded to in your first message. I don't want to take up your email support time if I don't have to. Or, in the case of the scripting difficulty, if I've barely put any effort into solving the problems myself lately. Things I have on my to-do list to try:

 1. As I said, it looks like the built-in documentation has been improved considerably since last time I checked it. I might just need to give it another shot sometime. Though I might need to introduce myself to some underlying concepts from the Basic family of languages before I do anything fancy. (I'm a basic programmer not a BASIC programmer)

 2. For the issue with shell-executing when there are spaces: I mentioned that I only tried the previous solution with KBPro 2017 and that it might have been a 2017-specific technicality that prevented the solution from working. So I should give it a try with 2020. Even if nothing else with the scripting interface worked, just being able to shell-execute another process and pass all arguments through that pipeline would be fine, at least for any use case that doesn't involve interacting with Dragon's engine.

All that said, if you would still rather I contact you at least about the issue with the application disconnecting from Dragon just from reloading the profile... yeah that's probably something I won't be able to demonstrate over the forum unless I record it or something.



-------------------------

“Talk is cheap. Show me the code.” ~ Linus Torvalds


 


"It is good to have empathy.  But it is not essential.  What is essential is that one displays empathy, however one musters it." ~ ax (in a post on this very forums)


 


more favorite quotes



 04/13/2022 11:08 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Twisted_Code
Senior Member

Posts: 99
Joined: 04/01/2015

Originally posted by: Lunis Orcutt Twisted, The default setting on this forum is Linear (Chronicle), which we also prefer. You'll see the Linear option at the top of every forum page

 

that doesn't seem to be working. I'm testing with this post (hence the double post), but it seems like the every time I post it goes back to threaded.



-------------------------

“Talk is cheap. Show me the code.” ~ Linus Torvalds


 


"It is good to have empathy.  But it is not essential.  What is essential is that one displays empathy, however one musters it." ~ ax (in a post on this very forums)


 


more favorite quotes

 04/14/2022 01:25 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Lunis Orcutt
Top-Tier Member

Posts: 40103
Joined: 10/01/2006

Twisted,

 

Have you tried using another browser just for test purposes?



-------------------------

Change "No" to "Know" w/KnowBrainer 2020
Trial Downloads
Dragon/Sales@KnowBrainer.com 
(615) 884-4558 ex 1

Statistics
32357 users are registered to the KnowBrainer Speech Recognition forum.
There are currently 4 users logged in.
The most users ever online was 12124 on 09/09/2020 at 04:59 AM.
There are currently 343 guests browsing this forum, which makes a total of 347 users using this forum.

FuseTalk Standard Edition v4.0 - © 1999-2022 FuseTalk™ Inc. All rights reserved.