KnowBrainer Speech Recognition
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Cannot get KnowBrainer Single Quote<dictation> command to work
Topic Summary: All attempts to utilize KnowBrainer Single Quote fails
Created On: 12/28/2020 04:35 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
 Cannot get KnowBrainer Single Quote<dictation> command to work   - awomanonwheels - 12/28/2020 04:35 PM  
 Cannot get KnowBrainer Single Quote<dictation> command to work   - Edgar - 12/28/2020 04:59 PM  
 Cannot get KnowBrainer Single Quote<dictation> command to work   - awomanonwheels - 12/28/2020 05:18 PM  
 Cannot get KnowBrainer Single Quote<dictation> command to work   - Lunis Orcutt - 12/28/2020 08:20 PM  
 Cannot get KnowBrainer Single Quote<dictation> command to work   - awomanonwheels - 12/29/2020 09:09 AM  
 Cannot get KnowBrainer Single Quote<dictation> command to work   - awomanonwheels - 12/29/2020 09:40 AM  
 Cannot get KnowBrainer Single Quote<dictation> command to work   - Lunis Orcutt - 12/29/2020 01:15 PM  
 Cannot get KnowBrainer Single Quote<dictation> command to work   - awomanonwheels - 12/29/2020 09:37 AM  
 Cannot get KnowBrainer Single Quote<dictation> command to work   - Edgar - 12/29/2020 11:50 AM  
Keyword
 12/28/2020 04:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
awomanonwheels
Senior Member

Posts: 142
Joined: 09/21/2014

Hello all,
I've been trying to use the KnowBrainer Single Quote command to no avail.

Similar commands such as Quote<dictation>, Paren<dictation>, Brace<dictation>, and Bracket<dictation> all work fine.

Is it me or has something gone awry with my software?

Thank you for your attention!

 12/28/2020 04:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Edgar
Top-Tier Member

Posts: 1036
Joined: 04/03/2009

"Cannot get […] to work"

We might need more information on how it does not work. Are you sure that the command still exists? If so, does anything get printed out? My last copy of the KnowBrainer commands is from just before Lunis did his major pruning. The command existed there as a global command (and looks like it should work with the minor exception that "dictation" might contain characters which need to be escaped - a trivial problem for which I posted a solution on this board a while back):

    Command name = Single Quote <dictation>

Sub Main
out = " {'}" + ListVar1 + "{'}"
SendKeys out
End Sub

which could probably be boiled down to:
Sub Main
' note that there is an intentional leading space
' before the first apostrophe and that there is
' none after the final apostrophe
   SendKeys " {'}" + ListVar1 + "{'}", 1
End Sub

 



-------------------------

-Edgar
DPI 15.3, 64-bit Windows 10 Pro, OpenOffice & Office 365, Norton Security, Shure X2U XLR to USB mic adapter with Audio Technica DB135 vocal mic, Asus X299-Deluxe Prime, Intel Core i9-7940X (14 core, 4.3 GHz overclocked to 4.9 GHz), G.SKILL TridentZ Series 64GB (4 x 16GB) DDR4 3333 (PC4 26600) F4-3333C16Q-64GTZ, NVIDIA GIGABYTE GeForce GTX 1060 GV-N1060G1 GAMING-6GD REV 2.0 6GB graphics card with 3 1920x1080 monitors

 12/28/2020 05:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
awomanonwheels
Senior Member

Posts: 142
Joined: 09/21/2014

Hi Edgar,

It appears to exist. I can see it among the global commands. See the attachment.

 

When I say "Single Quote<testing>" I get:

single testing




 12/28/2020 08:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Lunis Orcutt
Top-Tier Member

Posts: 38491
Joined: 10/01/2006

We couldn't get it to work either but the code is correct. We tried about 12 different variations which all failed but worked correctly when we changed the name entirely. We replaced the command with the exact same formula, closed and re-launched KnowBrainer which seems to be working. Even though there are no changes, we added it to the latest download.



-------------------------

Forum Mission Statement
Trial Downloads
Dragon/Sales@KnowBrainer.com 
(615) 884-4558 ext 1



 12/29/2020 09:09 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
awomanonwheels
Senior Member

Posts: 142
Joined: 09/21/2014

Good morning Lunis,
is the latest download available now? If so, how do I get access to it?

Thank you for your attention to this!
Maritza

 12/29/2020 09:40 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
awomanonwheels
Senior Member

Posts: 142
Joined: 09/21/2014

I have a follow-up question:

Is the command "Quote That" a KnowBrainer command or a Dragon command? If it is a KnowBrainer command, where can I find it?

Maritza

 12/29/2020 01:15 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Lunis Orcutt
Top-Tier Member

Posts: 38491
Joined: 10/01/2006

If your KnowBrainer 2017 utility is up-to-date, Quote That was removed a few years ago. It sounds like you might be using 4 year-old technology. Try running our KBCommandsUpdater



-------------------------

Forum Mission Statement
Trial Downloads
Dragon/Sales@KnowBrainer.com 
(615) 884-4558 ext 1

 12/29/2020 09:37 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
awomanonwheels
Senior Member

Posts: 142
Joined: 09/21/2014

I copied the "Single Quote<dictation>" command and saved it under the name "English Quote<dictation>" then relaunched Dragon and KnowBrainer.

It worked under the new name.

I then deleted the "Single Quote" command, relaunched Dragon, copied the "English Quote" command saved it as "Single Quote" command then relaunched Dragon again.

When I uttered the "Single Quote" command I still got the word "single"and nothing else.

Is this what I should have expected?

 12/29/2020 11:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Edgar
Top-Tier Member

Posts: 1036
Joined: 04/03/2009

Now I remember why I use "fancy single quote" and "fancy double quote" for the names of my versions of this command (which consider characters which might need to be escaped). And, I now recall that at least one of these four characters (open fancy single quote, close fancy single quote, open fancy double quote & close fancy double quote) will not print from a KnowBrainer nor DragonĀ® script so that is why I use a third-party application to do this job.

-------------------------

-Edgar
DPI 15.3, 64-bit Windows 10 Pro, OpenOffice & Office 365, Norton Security, Shure X2U XLR to USB mic adapter with Audio Technica DB135 vocal mic, Asus X299-Deluxe Prime, Intel Core i9-7940X (14 core, 4.3 GHz overclocked to 4.9 GHz), G.SKILL TridentZ Series 64GB (4 x 16GB) DDR4 3333 (PC4 26600) F4-3333C16Q-64GTZ, NVIDIA GIGABYTE GeForce GTX 1060 GV-N1060G1 GAMING-6GD REV 2.0 6GB graphics card with 3 1920x1080 monitors

Statistics
31935 users are registered to the KnowBrainer Speech Recognition forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 12124 on 09/09/2020 at 04:59 AM.
There are currently 578 guests browsing this forum, which makes a total of 578 users using this forum.

FuseTalk Standard Edition v4.0 - © 1999-2021 FuseTalk™ Inc. All rights reserved.