KnowBrainer Speech Recognition
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Volume Control
Topic Summary: Is there a way to specify a specific level
Created On: 05/14/2016 02:09 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
 Volume Control   - Cafe - 05/14/2016 02:09 PM  
 Volume Control   - Lunis Orcutt - 05/14/2016 05:13 PM  
 Volume Control   - Cafe - 05/15/2016 03:25 AM  
 Volume Control   - G.J. Premo - 05/16/2016 11:55 AM  
 Volume Control   - MikeJ - 05/16/2016 12:26 PM  
 Volume Control   - Tomc - 12/21/2020 12:54 AM  
 Volume Control   - Matt_Chambers - 12/21/2020 09:38 AM  
Keyword
 05/14/2016 02:09 PM
User is offline View Users Profile Print this message


Cafe
Power Member

Posts: 67
Joined: 10/11/2006

Windows 7, DNS Pro 13, KnowBrainer 2016 

 

I use the KnowBrainer commands for Volume up or down. Is there a way of saying set volume to 40, 50, 60 etc.?



-------------------------
 05/14/2016 05:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Lunis Orcutt
Top-Tier Member

Posts: 39971
Joined: 10/01/2006

The following KnowBrainer Professional command, which can also be copied into Dragon, will allow you to precisely set the volume by saying something like Volume Level 50 or Volume Level 92. Note that you may prefer a different naming conventions such as Sound Level <1to100>. The following command will be included in the next KnowBrainer release:



Sub Main
AppBringUp "C:\Windows\System32\SndVol.exe"
Wait 1
SendKeys "{End}"
Wait 1
SendKeys"{Up "+ListVar1+"}"
Wait 1
SendKeys "{Esc}"
End Sub



-------------------------

Change "No" to "Know" w/KnowBrainer 2020
Trial Downloads
Dragon/Sales@KnowBrainer.com 
(615) 884-4558 ex 1



 05/15/2016 03:25 AM
User is offline View Users Profile Print this message


Cafe
Power Member

Posts: 67
Joined: 10/11/2006

Lunis,

 

Thank you very much. Works perfectly.



-------------------------
 05/16/2016 11:55 AM
User is offline View Users Profile Print this message


G.J. Premo
Top-Tier Member

Posts: 826
Joined: 05/12/2007

In Dragon, does this require that you create a 1 to 100 list?

 05/16/2016 12:26 PM
User is offline View Users Profile Print this message


MikeJ
Top-Tier Member

Posts: 1100
Joined: 10/03/2006

Yes, that's what the <1to100> is.
 12/21/2020 12:54 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Tomc
Junior Member

Posts: 37
Joined: 10/14/2019

Is this script outdated? I tried it with Dragon in Windows 10, and had no luck.

 12/21/2020 09:38 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Matt_Chambers
Top-Tier Member

Posts: 582
Joined: 08/09/2018

Works fine for me in Windows 10, using DPI 15.61 and Advanced Scripting. What happens when you call the command?
KnowBrainer Speech Recognition » Commands, Scripts, and Macros - Dragon » Volume Control

Statistics
32325 users are registered to the KnowBrainer Speech Recognition forum.
There are currently 1 users logged in.
The most users ever online was 12124 on 09/09/2020 at 04:59 AM.
There are currently 445 guests browsing this forum, which makes a total of 446 users using this forum.

FuseTalk Standard Edition v4.0 - © 1999-2022 FuseTalk™ Inc. All rights reserved.