KnowBrainer Speech Recognition
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: enabling / disabling the Dictation box in Dragon 12
Topic Summary: command to auto open the dictation box (or not)
Created On: 08/20/2012 10:28 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
 enabling / disabling the Dictation box in Dragon 12   - Stephan Kuepper - 08/20/2012 10:28 AM  
 enabling / disabling the Dictation box in Dragon 12   - Lunis Orcutt - 08/20/2012 12:30 PM  
 enabling / disabling the Dictation box in Dragon 12   - Stephan Kuepper - 08/21/2012 02:43 AM  
Keyword
 08/20/2012 10:28 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Stephan Kuepper
Top-Tier Member

Posts: 800
Joined: 10/04/2006

Hi all,

does anyone have an idea how to create a command that toggles the default "use dictation box for non-supported applications"?

I like the feature for dictation into Firefox etc, but would like to turn it off before I dictate into some applications. For example, I was able to use the calculator by voice in DNS 11, but now the dictation box comes up. I'd like to say "disable dictation box" before making my calculations and then "enable dictation box" to take advantage of the feature to dictate forum posts etc.

HeardWord is not an option :-)

Best, Stephan



-------------------------

www.immer-eine-Nuance-besser.de

 08/20/2012 12:30 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Lunis Orcutt
Top-Tier Member

Posts: 25439
Joined: 10/01/2006

Because this is a checkbox option, it's an all or nothing feature depending on if you choose to remove or leave the checkmark in place, in the DNS options. However, since you are using DNS Pro, you could create Advanced Scripting command to open the Dictation Box when you switch to a specific window. This would allow you to have your proverbial cake and eat it too, so to speak.



-------------------------


Click KB 2012 REV D to Download a 30 Day Evaluation of KnowBrainer 2012
Click SpeechStart+ to Download a 15 Day Evaluation of SpeechStart+

 08/21/2012 02:43 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Stephan Kuepper
Top-Tier Member

Posts: 800
Joined: 10/04/2006

Lunis,

indeed that would be an option. Thanks for alerting me.

Anyway, there should be a way to access the checkbox option via an Advanced Scripting command. Does anyone know how to do this?

Stephan



-------------------------

www.immer-eine-Nuance-besser.de

Statistics
28401 users are registered to the KnowBrainer Speech Recognition forum.
There are currently 1 users logged in.
The most users ever online was 2028 on 04/05/2013 at 07:36 PM.
There are currently 116 guests browsing this forum, which makes a total of 117 users using this forum.

FuseTalk Standard Edition v4.0 - © 1999-2014 FuseTalk™ Inc. All rights reserved.