KnowBrainer Speech Recognition
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: 'Display numbers' is not including taskbar
Topic Summary:
Created On: 10/28/2019 12:22 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
 'Display numbers' is not including taskbar   - Anandits - 10/28/2019 12:22 AM  
 'Display numbers' is not including taskbar   - Edgar - 10/28/2019 10:12 AM  
 'Display numbers' is not including taskbar   - dilligence - 10/28/2019 11:54 AM  
 'Display numbers' is not including taskbar   - Lunis Orcutt - 10/28/2019 05:16 PM  
 'Display numbers' is not including taskbar   - dilligence - 10/28/2019 05:59 PM  
 'Display numbers' is not including taskbar   - Lunis Orcutt - 10/28/2019 06:50 PM  
 'Display numbers' is not including taskbar   - Anandits - 10/29/2019 01:41 AM  
 'Display numbers' is not including taskbar   - Edgar - 10/29/2019 09:59 AM  
Keyword
 10/28/2019 12:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Anandits
Power Member

Posts: 75
Joined: 03/25/2019

When I say 'display numbers' it seems only the active application shows numbers. i would really like it if the taskbar would also have numbers. Would that be possible for a future version of this command? 

 10/28/2019 10:12 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Edgar
Top-Tier Member

Posts: 770
Joined: 04/03/2009

Display LIST_HERE Numbers
' These mouse positions are screen resolution dependent
Sub Main
   Select Case ListVar1
      Case "Current"
         HeardWord "DISPLAY numbers"
      Case "Desktop"
         ClearDesktop
         HeardWord "DISPLAY numbers"
      Case "Taskbar"
         SetMousePosition 0, 1705, 1070' any area on the taskbar which does not contain an icon
         Wait 0.1
         ButtonClick 1, 1
         Wait 0.1
         HeardWord "DISPLAY numbers"
      Case "Start"
         SetMousePosition 0,  26,  1059' location of the "start" icon on the taskbar
         Wait 0.1
         ButtonClick 1, 1
         Wait 0.1
         HeardWord "DISPLAY numbers"
      Case Else
         HeardWord "DISPLAY numbers"
      End Select
End Sub

list  consists of:

Current

Desktop

Start

Taskbar 

edit: forum really hates angle brackets !



-------------------------

-Edgar
DPI 15.3, 64-bit Windows 10 Pro, OpenOffice & Word 365, Norton Security, Shure X2U XLR to USB mic adapter with Audio Technica DB135 vocal mic, Asus X299-Deluxe Prime, Intel Core i9-7940X (14 core, 4.3 GHz overclocked to 4.9 GHz), G.SKILL TridentZ Series 64GB (4 x 16GB) DDR4 3333 (PC4 26600) F4-3333C16Q-64GTZ, NVIDIA GIGABYTE GeForce GTX 1060 GV-N1060G1 GAMING-6GD REV 2.0 6GB graphics card



 10/28/2019 11:54 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
dilligence
Top-Tier Member

Posts: 1036
Joined: 08/16/2010

I'm pretty sure taskbar numbering will be added to SpeechStart+ soon. However VoiceComputer already has this functionality:

 

 

 

 

Sadly I couldn't get Edgar's commands to work on my system...

 

However, you can also get access to the Tray icons without any third party Add-ons by using these two DVC list commands (you have to create the 1-15 list yourself because it's not natively present in Dragon but it's easy enough). 

 

These commands are somewhat slow and clunky but they work, especially if your Tray notification area isn't all that crowded and you can sort of 'estimate' which icon would be no' 4 or no' 7 for example.

 

The first command "left clicks" the specified icon and the second command "right clicks" it:

 

Tray <1to15>

 

if _arg1 = "1" then SendSystemKeys "{Win+b}"

if _arg1 = "2" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 1}"

if _arg1 = "3" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 2}"

if _arg1 = "4" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 3}"

if _arg1 = "5" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 4}"

if _arg1 = "6" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 5}"

if _arg1 = "7" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 6}"

if _arg1 = "8" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 7}"

if _arg1 = "9" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 8}"

if _arg1 = "10" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 9}"

if _arg1 = "11" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 10}"

if _arg1 = "12" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 11}"

if _arg1 = "13" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 12}"

if _arg1 = "14" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 13}"

if _arg1 = "15" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 14}"

SendKeys "{Enter}"

 

 

Tray <1to15> right

 

if _arg1 = "1" then SendSystemKeys "{Win+b}"

if _arg1 = "2" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 1}"

if _arg1 = "3" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 2}"

if _arg1 = "4" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 3}"

if _arg1 = "5" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 4}"

if _arg1 = "6" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 5}"

if _arg1 = "7" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 6}"

if _arg1 = "8" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 7}"

if _arg1 = "9" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 8}"

if _arg1 = "10" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 9}"

if _arg1 = "11" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 10}"

if _arg1 = "12" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 11}"

if _arg1 = "13" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 12}"

if _arg1 = "14" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 13}"

if _arg1 = "15" then SendSystemKeys "{Win+b}{Right 14}"

SendSystemKeys "{Shift+F10}"

 

Example commands: 

 

Tray 2

Tray 11 right



-------------------------

www.speechproductivity.eu 


The Ultimate Dictation Box for Dragon - SP Ergonomic Text Editor - Hotkeys for Dragon - Better Text to Speech - Easy Guide to Dragon Scripting



 10/28/2019 05:16 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Lunis Orcutt
Top-Tier Member

Posts: 37356
Joined: 10/01/2006

Both KnowBrainer and SpeechStart+ include taskbar numbering commands. The KnowBrainer commands is Display Taskbar Numbers.



-------------------------

Forum Mission Statement
Trial Downloads
Dragon/Sales@KnowBrainer.com 
(615) 884-4558 ext 1

 10/28/2019 05:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
dilligence
Top-Tier Member

Posts: 1036
Joined: 08/16/2010

Ah, I stand corrected . For 50% . I actually meant hardcoded Taskbar numbering which is always visible, like in VC.

 

HeardWord "DISPLAY Numbers" won't work on my system. Not in KB and not when created as a regular Dragon DVC command..... any ideas how to make that work?



-------------------------

www.speechproductivity.eu 


The Ultimate Dictation Box for Dragon - SP Ergonomic Text Editor - Hotkeys for Dragon - Better Text to Speech - Easy Guide to Dragon Scripting

 10/28/2019 06:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Lunis Orcutt
Top-Tier Member

Posts: 37356
Joined: 10/01/2006

In our opinion, your numbering scheme is notably preferable over ours but our next release will take it a step further than what is available today.



-------------------------

Forum Mission Statement
Trial Downloads
Dragon/Sales@KnowBrainer.com 
(615) 884-4558 ext 1

 10/29/2019 01:41 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Anandits
Power Member

Posts: 75
Joined: 03/25/2019

Thanks all!
I didn't know the 'Display Taskbar Numbers' existed. I couldn't get that one to work but based on the script managed to create my own one that did work for me:
SendKeys "{WindowsHold}b" (i didn't know before about this shortcut key)
HeardWord "displaying numbers"

("displaying numbers" is a HeardWord command that leads to 'DISPLAY numbers' - maybe something to do with my pronounciation, but when i said 'display numbers' it never worked, till i found out in speech recognition history that DRagon thought I was saying 'displaying numbers' so I made the command like that.
Having 'Heard word 'display numbers' inside this 'display taskbar' command directly didn't work. So it is a roundabout way. Executes a bit slow... but works.

I am always so terribly proud if i get a new command working...
 10/29/2019 09:59 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Edgar
Top-Tier Member

Posts: 770
Joined: 04/03/2009

Originally posted by: Anandits my own one that did work for me: SendKeys "{WindowsHold}b" (i didn't know before about this shortcut key) HeardWord "displaying numbers"

At the time I wrote command I also did not know about that shortcut key. I tried it:

      Case "Taskbar"
         ' SetMousePosition 0, 1705, 1070' any area on the taskbar which does not contain an icon
         ' Wait 0.1
         ' ButtonClick 1, 1
         SendKeys "{WindowsHold}b", 1
         Wait 0.1
         HeardWord "DISPLAY numbers"

it does work but, as noted by OP, there is a noticeable delay between the activation of the taskbar and the displaying of the numbers.



-------------------------

-Edgar
DPI 15.3, 64-bit Windows 10 Pro, OpenOffice & Word 365, Norton Security, Shure X2U XLR to USB mic adapter with Audio Technica DB135 vocal mic, Asus X299-Deluxe Prime, Intel Core i9-7940X (14 core, 4.3 GHz overclocked to 4.9 GHz), G.SKILL TridentZ Series 64GB (4 x 16GB) DDR4 3333 (PC4 26600) F4-3333C16Q-64GTZ, NVIDIA GIGABYTE GeForce GTX 1060 GV-N1060G1 GAMING-6GD REV 2.0 6GB graphics card

Statistics
31556 users are registered to the KnowBrainer Speech Recognition forum.
There are currently 0 users logged in.
The most users ever online was 3936 on 09/08/2015 at 11:44 AM.
There are currently 376 guests browsing this forum, which makes a total of 376 users using this forum.

FuseTalk Standard Edition v4.0 - © 1999-2020 FuseTalk™ Inc. All rights reserved.